De skønneste danske festivaler denne sommer
Festival betyder god stemning, lækker musik og masser af underholdning

Sommeren er over os og spændingen summer i luften, når talen falder på dette års danske festivaler. Der er nemlig linet en masse spændende bands og artister op, når festivalgæsterne indtager pladserne klar til at lytte til god musik i skønt selskab. Musik kan nemlig noget helt særligt. Det forener, det giver motivation til træningen, det  Hvis du også gerne vil på festival i år, men måske ikke lige er helt klar over, hvornår de forskellige datoer ligger og hvad, du kan forvente af kunstnerne, så er denne artikel lige noget for dig. Her ser vi nemlig på, hvad du kan opleve ude i det skønne, danske festivalsland.

De største navne

Festivaler er kendetegnede ved, at der som regel er en hel del virkelig store stjerner, der spiller rundt omkring på de forskellige scener. Det sjove ved disse store bands og de største bands gennem tiderne er, at de nærmest opnår kultstatus og pludselig rækker ud i alle mulige tænkelige og utænkelige retninger. Tag bare det kæmpestore band Kiss for eksempel, som bl.a. har været inspirationen for Kiss Reels of Rock. Ligeledes så danner kunstnerne på de danske festivaler rammerne omkring de helt store musikoplevelser og det spænder vidt lige fra de største danske navne til de allerstørste internationale headliners. I Danmark er der en rig og mangfoldig festivalscene og der tales ofte om The Big Four, som er Roskilde Festivalen, Northside, Tinderbox og Smukfest.

Tag på tur rundt i Danmark

Lysfestival i København.

Det er dog ikke kun i løbet af sommeren, man kan få smukke oplevelser. For eksempel så er der i februar hvert af det såkaldte Copenhagen Light Festival, der er en kaskade af smukke lysoplevelser og kunstinstallationer rundt omkring i byen. Men vender vi blikket mod sommerens musikoplevelser, så er der masser at komme efter. Er man for eksempel vild med 90’erne og alle de gode, gamle hits, så kan man besøge festivalen Vi elsker 90’erne, der fra den 21. maj til den 27. august kan opleves i flere byer. Fra den 1. til den 5. juni er der den omdiskuterede festival Distortion, hvor det rundt omkring i København bugner af fede musikalske oplevelser.

Fra den 2. til den 4. juni er der den fantastisk festival Northside. I år kan man blandt andet opleve den fremragende Drew Sycamore, Hans Philip, La La, Burhan G og Nick Cave and the Bad Seeds. Der er også Mø, Andreas Odbjerg, Suspekt, The Minds of 99, Jonah Blacksmith og Scarlet Pleasure på programmet. Med andre ord er det altså et vidunderligt stjernespækket program.

Fra den 15. til den 18. juni står den på CopenHell på Refshaleøen. Her kan man nyde de fede toner fra Ugly Kid Joe, Konvent og Junkyard Drive. I slutningen af juni fra den 23. til den 25. kan man tage til Odense og nyde Tinderbox og alle dens kunstnere. Det er blandt andet Imagine Dragons, Stormzy, Muse, Thomas Helmig, Kashmir og Spleen United. Den står altså på god, gammeldags musik af den fineste kvalitet.

Fra den 29. juni til den 1. juli er der Nibe Festival, fra den 27. til den 30. juli kan man tage til Rudkøbing og opleve Langelandsfestivalen, og i perioden fra den 21. til den 31. juli er der Grøn Koncert i 8 forskellige byer rundt om i landet.

Udover disse festivaler så er der også Bork Havnefest, Smukfest, Carpark Festival, Tønder Festival og Nordlyd Festival.

Der er dermed rig mulighed for at nyde den skønne danske og internationale sangskat i fantastiske omgivelser hele sommeren lang.