Det kan være svært at forblive motiveret, når man træner, men det kan være en hjælp at tilføje musik til din trampolin-træningsrutine.
Undersøgelser har vist, at det at lytte til musik, mens du træner, kan øge motivationen og få træningen til at virke lettere.
Faktisk viste en undersøgelse at folk der lyttede til musik mens de trænede, trænede i længere tid end dem, der ikke lyttede til musik.
Så hvis du leder efter en måde at pifte din trampolin-træningsrutine op på, så tilføj noget musik! Det kan måske hjælpe dig med at nå dine fitnessmål.
Fordelene ved trampolin-træning
De fleste ved, at trampolintræning giver en fantastisk cardiotræning, men hvad mange ikke ved er at der også er andre fordele ved trampolintræning. Faktisk er der flere grunde til, at du bør overveje at tilføje trampolintræning til din fitnessrutine.
- Trampolin-træning er en fantastisk måde at forbedre din kardiovaskulære sundhed på. De får din puls op og hjælper dig med at forbrænde flere kalorier end traditionelle øvelser.
- Trampolin-træning hjælper også med at forbedre din balance og koordination. Det skyldes, at trampolinens ustabilitet tvinger dig til at bruge flere muskelfibre og får dig til at arbejde hårdere for at holde balancen.
- Trampolin-træning er også sjovt og spændende, hvilket betyder, at du er mere tilbøjelig til at holde dig til dem. De kan også være en god måde at distrahere dine børn fra tv eller videospil på.
Hvis du leder efter en sjov og spændende måde at forbedre din kondition på, kan du overveje at tilføje trampolin-træning til din rutine. Du vil blive overrasket over, hvor meget bedre du føler dig efter blot et par sessioner. For yderligere viden tjek trampolinguiden.dk.
Sådan laver du en trampolin-træningsrutine
En trampolin-træningsrutine er en fantastisk måde at træne på derhjemme. Det er også godt for dem med led- eller knogleproblemer, som ikke kan lave andre typer øvelser. I denne artikel gennemgås det, hvordan du laver din egen trampolin-træningsrutine, samt hvilke fordele og risici der er forbundet hermed.
- Oprettelse af din egen trampolin træningsrutine: Når du opretter en ny træning er det vigtigt at huske på, at du vil have noget udfordrende, men ikke for hårdt, hvor du risikerer skader, fordi der ikke er nogen andre til at hjælpe, hvis du har brug for det. Du bør blande forskellige bevægelser, så du ikke keder dig ved at gentage de samme hver dag, og derefter gradvist øge sværhedsgraden efterhånden som tiden går. Nedenfor er der et par eksempler på trampolinøvelser.
- Hop: Den mest enkle trampolinøvelse er nok spring. Du kan lave forskellige typer hop, som f.eks. et tuck jump (bringe knæene op til brystet), et straddle jump (hoppe med spredte ben) eller et box jump (hoppe op og ned fra trampolinen).
- Saltomortale: En anden klassisk trampolinbevægelse er saltomortalen. Du kan starte med de grundlæggende og arbejde dig op til mere avancerede saltoer. Bare pas på, at du ikke lander på hovedet!
- Trampolin HIIT: Intervaltræning med høj intensitet (HIIT) er en fantastisk måde at komme hurtigt i form på. Du kan gøre dette på trampolinen ved at veksle mellem spring med høj intensitet og korte hvileperioder.
- Cirkeltræning: En anden mulighed er at opstille en kredsløbstræningsrutine, hvor du laver forskellige øvelser i træk med lidt eller ingen hvile i mellem. Dette kan være en god måde at få en fuld kropstræning på kort tid.
Tilføj musik til din trampolintræning for at motivere dig
Det kan være svært at finde motivationen til at træne, især når det er koldt udenfor, og det eneste du har lyst til er at krybe sammen i sengen. Men der er et par tricks, du kan bruge for at få dig selv i gang, herunder at tilføje musik til din trampolin-træning.
Undersøgelser har vist, at det at lytte til musik, mens du træner, kan hjælpe dig med at holde fokus og motivation, og det gælder helt sikkert, når du hopper på en trampolin. Faktisk viste en undersøgelse, at folk, der lyttede til musik, mens de trænede, hoppede i gennemsnit 18 minutter længere end dem, der ikke lyttede til musik.
Tips til at være sikker når du træner på trampolin
Trampolinspring er en populær sport for folk i alle aldre, men det er også en aktivitet, der er forbundet med visse risici. De mest almindelige skader er følgende: forstuvninger og forstrækninger i ankel- eller knæleddet, brud i foden, benet, armen eller håndleddet og hjernerystelser. Disse typer skader kan variere fra lette til moderate til alvorlige, afhængigt af hvordan de opstår. For at undgå disse former for ulykker under trampolinspringning er der nogle få retningslinjer, som du bør følge:
- Brug altid beskyttelsesudstyr som handsker, albuebeskyttere og knæbeskyttere, når du hopper på en trampolin
- Undgå at hoppe ud fra trampolinens kant i lavt vand, da dette kan forårsage alvorlige skader
- Tillad kun én person at hoppe ad gangen, og lad aldrig flere personer hoppe på trampolinen på samme tid
- Sørg for, at trampolinen er korrekt oppustet; hvis den ikke er det, kan det forårsage skader ved springning
- Hold din krop tæt på trampolinens centrum, når du hopper, og lad ikke dine fødder eller hænder hænge ud over kanten
- Hvis du føler, at du er ved at falde, så prøv at lande på ryggen eller balderne i stedet for på hovedet eller nakken
- Forlad trampolinen langsomt og forsigtigt; hop aldrig ud af trampolinen
Hvis du følger disse retningslinjer, kan du være sikker, mens du trampolinerer, og undgå potentielle skader. Hvis du alligevel kommer til skade, skal du søge læge med det samme.
Eksempler på øvelser du kan lave på en trampolin
Du ved, hvordan folk siger: “Hop på trampolinen, så taber du dig”? Det viser sig, at det ikke bare er en joke. Der findes faktisk øvelser, som du kan lave på en trampolin for at hjælpe dig med din balance, styrke og fleksibilitet! Det er også en god måde at have det sjovt på, mens du får motion. Her er nogle enkle, men effektive øvelser:
- Sprællemænd – Stå foran trampolinkanten med fødderne samlet og armene strakt ud i skulderhøjde foran brystet. Bøj i knæene, som om du forbereder dig på et længdespring (men hop ikke). Spring derefter skiftevis op fra begge fødder først på den ene fod og derefter tilbage igen, så du bevæger dig fremad på tværs af trampolinen. Hold armene og benene let bøjede hele vejen igennem for at sikre stabilitet.
- Marching – Placer den ene fod på trampolinen og den anden lidt bag den. Hold ryggen lige, og løft dit forreste knæ op mod brystet, som hvis du marcherede på stedet. Sænk det derefter ned igen, og gentag med det andet ben.
- Pilates roll-ups – Læg dig på ryggen på trampolinen med fødderne fladt på underlaget og benene samlet. Engager dine mavemuskler, og krum din torso op mod dine lår, og sænk dig derefter langsomt ned igen. Prøv at holde ryggen presset mod trampolinen, mens du bevæger dig.
- Trampolin twists – Sæt dig på trampolinen med bøjede knæ og samlede fødder. Læn dig et par centimeter tilbage, og drej overkroppen til højre og derefter til venstre. Hold dine skuldre presset ned mod trampolinen for at sikre stabilitet.
- Hamstring curl – Læg dig fladt på ryggen på trampolinen, og sæt hælene på overfladen. Grav hælene ned i trampolinen, og krøl overkroppen og benene op mod numsen. Hold den i et par sekunder, og sænk dig derefter ned igen.
- Trampolinhop – Placer begge fødder på trampolinen, og hop op og ned. Prøv at holde dine hop så lavt til jorden som muligt.
- Høje knæ – Sprint på stedet på trampolinen og løft knæene så højt op, som du kan.
- Stjernespring – Hop op og spred dine arme og ben ud til siderne, som om du laver en sneengel. Før dem derefter hurtigt sammen igen og hop op igen.
Hvis du er på udkig efter en sjov måde at komme i form på, så prøv trampolinspring. Der findes mange øvelser og enkle retningslinjer, der kan hjælpe dig med at gøre din tid på trampolinen sikker og effektiv! Du skal følge alle disse tips, så du undgår ulykker eller skader, mens du hopper rundt. Disse sikkerhedsregler kan virke som sund fornuft, men det skader ikke at gennemgå dem, før du går i gang med denne spændende nye form for motion. Giv det en chance i dag og se, hvor meget vægt du taber ved at lave nogle enkle kropsdrejninger og hop – på blot få minutter om dagen!