Tag på oplevelse i New York – her er de bedste ting at lave
Storby

Dette indhold er sponsoreret

New York er en af verdens største og mest spændende byer, og der er derfor rigtig mange ting, man kan lave, såsom at gå ned ad Fifth Avenue, der er kendt for sine dyre butikker, men også smukke bygninger, eller en middag i Chinatown eller Little Italy, der garanterer en helt særlig smagsoplevelse. Men der er også en masse steder, der bør ses, hvis man svinger forbi New York, såsom Central Park, Rockerfeller Center, One World Trade Center, og en hel masse andet. Man kan hurtigt bruge en uge i New York. Derfor kan det også være svært at finde ud af, hvor man skal starte med alle de mange muligheder, men her er et par forslag til, hvad man kan lave på ferien i New York.

Tag ind og se et Broadway-show

New York byder på et væld af oplevelser, og hvis man er til teater og musicals, så er Broadway det helt rigtige sted at starte. Her kan man se nogle af de største musical, og der er masser af broadway musicalsat se. Mange af verdens største skuespillere har spillet på mindst et af Broadways teatre, og nivauet er også skyhøjt. Man får noget for pengene, når man tager ind og ser en af de mange populære forestillinger på Broadway. Det er muligt at få billetter til en lang række af de mest populære forestillinger, hvis man bestiller i god tid. Det anbefales dog altid at have et par back-up Forestillinger i baghovedet, da der ofte er udsolgt til de mest populære shows. Så hvis man gerne vil have en unik oplevelse i New York som man meget sent vil glemme, så bør man besøge Broadway og se et af de mange spændende, hvis ikke legendariske, shows.

Tag en tur op i Empire State Building

Empire State Building er et af New Yorks mest kendte bygningsværker. Art-deco bygningen blev bygget i 1930’erne, og det er i dag et af de mest besøgte turistmål i verden. Bygningen er 449 meter høj, og der er 102 etager, og stod som verden højeste bygning, indtil World Trade Center blev opført i 1970. På toppen af bygningen findes der en udsigtsplatform, som giver besøgende mulighed for at nyde den fantastiske udsigt over New York City, så det er bestemt en tur værd at bestige det enorme bygningsværk. Bygningen har været vist i mere end 250 film og TV-serier, og dens udsigtsplatforme tiltrækker hvert år cirka fire millioner gæster hvert år. Da bygningen blev bygget, blev der pålagt højderestriktioner på de tilstødende bygninger, så de øverste 50 etager ville have frit udsyn over New Yorks skyline. Man har derfor et suverænt udsyn over New York, hvis man besøger en af bygningens udsigtsplatforme, enten på 86. eller på 102. etage.

Besøg Frihedsgudinden

Frihedsgudinden er en af New Yorks mest kendte seværdigheder. Hun blev lavet af den franske kunstner Frederic Auguste Bartholdi, og stod færdig i Paris i år 1884. Derefter blev hun sendt til USA, hvor hun ankom i stykker. Her blev hun så samlet igen, og stod færdig på Liberty Island den 28. oktober 1886. Statuen er lave i bronze, og har over tid fået sin nu velkendte grønne farve, på grund af bronzen oxidation. Frihedsgudinden er verdens tredjehøjeste statue med en højde på cirka 46 meter, og hun har en fakkel i den højre hånd, som symboliserer frihedens ild, og en tavle i den anden, hvorpå den amerikanske uafhængighedsdag står skrevet i romertal. Statuen forestiller frihedsgudinden, der lyser verdenen op, som et symbol på, at viden giver frihed. Statuen er kendt verden over og er blevet symbolet på friheden, og på mange måder også symbolet på USA, især gennem de mange amerikanske film og tv-serier, den er blevet vist i, så hvis man har mulighed for at aflægge Frihedsgudinden et visit, kan man med fordel tage en båd til Liberty Island og virkelig se, hvor stor statuen egentlig er.

New York er en af de mest spændende byer i verden, og der er så mange ting at lave, at det kan være svært at vælge. Men her er en kort liste over nogle af de bedste ting, man kan opleve i New York, men der er uden tvivl meget mere at lave i en af verdens største byer.