Pladespilleren på comeback – akustisk lyd i hele dit hjem
Pladespiller

Pladespillere er en fuldkommen ikonisk opfindelse, som igen er kommet tilbage på mode. Selvom verdens digitalisering har tager over mange steder, når det kommer til vores fjernsyn og telefoner, så er pladespillere kommet stærkt tilbage som en af de foretrukne lydsystemer. 

Høj lydkvalitet og charmerende design

Det er blevet trendy at lytte til LP’er igen. Faktisk bruger mange danskere flere tusinde kroner på ikoniske og retro gamle LP’er som de kan spille på deres pladespiller. Selvom pladespillere er en gammel opfindelse, så er lydkvaliteten stadig helt i top. Der er også noget trendy og charmerende ved at have en fed pladespiller stående derhjemme. 

En pladespiller til dine behov

At finde den rigtige pladespiller kan virker som at bevæge sig i en tætbevokset jungle. Der er mange modeller, designs, brugte pladespillere og mere nymoderne modeller at vælge imellem. 

Hvis det er første gang at du køber en pladespiller, så er det nok den bedste ide at købe den fra ny. Det skyldes både, at de gamle retro-modeller kan være ret dyre, men samtidig kan de også være slidt af skader, som skal repareres – og det kan komme til at koste dig dyrt. Med en ny pladespiller kan du komme i gang med at høre krystalklar musik lige med det samme. 

Brugte pladespillere

Rigtig mange bliver tillokket af de gammeldags pladespillere, som ligner dem vi kender tilbage fra 80’erne. Dengang kostede en pladespiller flere tusinde kroner, men i dag kan du finde en pladespiller til under 1000 kr, hvis du er heldig. 

Derfor er det populært at købe second-hand pladespillere, fordi du sparer lidt på budgettet. Dog kan man aldrig være fuldkommen sikker på kvaliteten, når man køber et brugt produkt. Hvis pladespilleren er i dårlig stand, så kan du ende med at skulle betale i dyre domme for at få den repareret, og så løber prisen op og bliver nogenlunde det samme, som hvis du købte den fra ny.

Vintage pladespillere med moderne løsninger

Så du vil gerne have det old-school vintage design, men du vil også gerne have en pladespiller, som kan fungere ordentlig. Bare rolig, du kan sagtens få både det gode gamle vintage design med moderne løsninger med oven i hatten. 

Der findes for eksempel pladespillere med bluetooth, indbygget højtaler og forstærker og meget andet. Du kan blive helt fri for at skulle stå og bakse med eksterne anlæg for selvom din pladespiller ser gammeldags ud, så kommer den med moderne løsninger.

Pladespilleren er kommet for at blive

Pladespilleren har taget førstepladsen i hierarkiet igen, og der er ingen tegn på at den forsvinder foreløbig. De gamle LP’er kan findes på stort set alle second-hand markeder med deres originale og kunstneriske covers. 

Mange er så vilde med de gamle LP’er, at de udstiller dem hjemme i lejligheden foran deres pladespiller. Det at eje en pladespiller er næsten blevet en niche i mange danske hjem.

Selvom du stadig er tilhænger af digital musik, så er pladespilleren den bedste lyd du kan få for pengene.