Ny Seng? Sådan får du mest for pengene

Senge kommer i mange typer, størrelser – Og priser. Derfor kan det være lidt af en opgave at sikre sig, at man får nok for pengene.

Opgaven bliver ikke mindre af, at du i dag kan købe dine senge så mange forskellige steder, som det er tilfældet. I dag er det således ikke bare de klassiske møbelkæder, som sælger senge. Nej, der er også mange forhandlere, som har specialiseret sig i at sælge senge online. Dette betyder i praksis, at der er et kæmpe marked, som du skal finde rundt i.

Heldigvis er der en række forskellige ting, som kan hjælpe dig med at få mere seng for pengene. Nogle af disse ting kan du blive klogere på, hvis du læser videre.

De vilde udsalg

Senge er en varegruppe, hvor der ofte er mange penge at spare. Der er løbende tilbud på senge, som til hver en tid vil kunne hjælpe dig med at få meget seng for pengene.

Nok særligt én tid af året bør du dog være særligt opmærksom på: Det er Black Week. Det startede ud med Black Friday men nu om stunder, da varer tilbuddene ofte en hel uge. Deraf navnet Black Week.

Mange af de forskellige senge-forhandlere har tidligere holdt vilde Black Friday / Black Week udsalg. Du kan få et overblik over nogle af dem her.

Kend din sengetype

De tre nok mest almindelige sengetyper i Danmark er boxmadrasser, kontinentalsenge og elevationssenge. I din jagt på meget seng for pengene, bør du kende lidt til disse sengetyper. Hermed får du nemlig nemmere ved at få valgt en seng, som passer godt til dig.

Elevationssengen er den nok mest avancerede sengetype af de tre. Den indeholder nemlig bevægelige dele i form af bl.a. en motor. Motoren betyder, at elevationssengens ender kan hæves og sænkes. Dette betyder igen, at du kan indstille en elevationsseng, så den passer præcist til dine behov. Mange af os sover fint i en ganske almindelig seng uden elevation, men har du særlige behov, kan en elevationsseng være at foretrække. Elevationssengen kan også være rar, hvis du eksempelvis nyder at se TV eller at læse i sengen, da du her kan indstille sengen i en position, som passer bedre til en mere siddende stilling.

Kontinentalsenge består typisk af tre lag: Boxmadras, springmadras og topmadras. De tre madrasser arbejder sammen for at give dig en yderst fuldent liggeoplevelse. Dette gør en kontinentalseng til en god løsning for dig, som leder efter det ultimative udi komfort og støtte – Men som måske ikke rigtig har brug for hæve/sænke-funktionen, som er at finde i en elevationsseng.

Boxmadrassen er den mest ”simple” af de tre sengetyper. Selv om den typisk bare kaldes en ”boxmadras”, følger der dog ofte topmadras med. Når det er tilfældet, begrænser forskellen fra en boxmadras og en tilsvarende kontinentalseng sig til, at kontinentalsengen også har en springmadras. Grundet den simple opbygning er en boxmadras typisk billigere end en tilsvarende kontinentalseng.

Og hvad skal du så bruge denne viden om de tre populære sengetyper til? Jo, du skal tænke grundigt over, hvor godt de hver især opfylder netop dine behov.

Hvad er dine behov?

I forlængelse af forrige afsnit er det nu tid til at tænke nærmere over, hvilke behov du har.

Har du særlige behov, eksempelvis i form af problemer med ryggen? Så får du måske mest for pengene med en elevationsseng, da den gør det muligt for dig at indstille sengen ganske præcist.

Er du på udkig efter den ultimative liggeoplevelse? Så er kontinentalsengen og dens avancerede opbygning med tre madraslag måske den konstellation, som giver netop dig mest seng for pengene.

Arbejder du på et stramt budget? Eller skal du fx blot have fundet en seng til et gæsteværelse, som har en sovende gæst i ny og næ. Så er den mere simple boxmadras måske den mest passende seng for dig – og således også den seng som giver dig mest for pengene.