Hvilken streamingtjeneste er den rigtige for dig?
Fyr der hører musik

Der er så mange streamingtjenester at vælge imellem, at det kan være svært at beslutte sig for, hvilken der er den rigtige for dig.

Alle de bedste streamingtjenester tilbyder stort set det samme. De har alle et bibliotek med millioner af sange, de lader dig alle lytte offline, og de har alle reklameunderstøttede og premium-versioner.

Så hvad er forskellen? Den største forskel ligger i brugeroplevelsen. Nogle tjenester er mere intuitive end andre, nogle har et bedre design, og nogle har en bedre kuratering. Find den tjeneste, der passer bedst til dine behov.

Baggrund om musikstreaming-industrien

Med fremkomsten af streaming musiktjenester som Spotify, Apple Music og Google Play Music er mulighederne for at lytte til dine yndlingsmelodier eksploderet. Men når der er så mange tjenester at vælge imellem, hvilken er så den rigtige for dig?

Hver tjeneste har sit eget unikke sæt funktioner, så det er vigtigt at beslutte, hvad der er vigtigst for dig, før du træffer en beslutning. Hvis du f.eks. leder efter en tjeneste med et stort bibliotek af sange, er både Spotify og Apple Music et godt valg.

Hvis du derimod ønsker en tjeneste, der giver dig mulighed for at lytte offline eller uden reklamer, er Google Play Music et bedre valg. Uanset hvilken streamingtjeneste du vælger, er det fælles for alle tre tjenester, at de er tilgængelige via deres respektive apps.

Oversigt over Spotify – den mest populære streamingtjeneste for musik

Streaming musiktjenester er anderledes end at lytte til radio. De giver dig mulighed for at lytte til ubegrænset musik for et månedligt gebyr, og de fungerer på alle dine enheder, herunder smart-tv’er og spillekonsoller. Nedenfor vil jeg give en oversigt over den mest populære streaming musiktjeneste, Spotify.

Spotify er uden tvivl den mest populære tjeneste i denne kategori med over 100 millioner brugere på verdensplan. Tjenesten tilbyder både gratis og betalte versioner; den tilbyder dog ikke et familieabonnement, som nogle andre tjenester gør. En ulempe ved Spotify er, at der er reklamer mellem sangene, hvis du bruger deres gratis version; disse reklamer spiller dog kun med et par minutters mellemrum, hvilket egentlig ikke er så slemt.

Spotify har også flere partnerskaber med populære mærker som Starbucks og Uber. Hvis du er en hyppig bruger af en af disse tjenester, kan dette være meget fordelagtigt for dig. Spotify fungerer på de fleste enheder med internetadgang, herunder smartphones, tablets, smart-tv’er, spillekonsoller og endda køleskabe.

Spotify har lige nu en bedømmelse på 4,5 stjerner ud af 5 i iOS-appbutikken og er nummer et i kategorien streaming af musik.

Spotify tilbyder en 30 dages gratis prøveperiode samt et familieabonnement til 14,99 $/måned pr. bruger, så det er endnu mere overkommeligt, hvis du har en stor familie. De tilbyder dog ikke studierabatter, som nogle af konkurrenterne gør.

I den gratis version er der reklamer mellem sangene – disse sker højst hvert par minutter eller deromkring, hvilket virkelig ikke er noget at klage over. Du kan også få Spotify til at afspille bestemte musikgenrer, hvis du ikke ønsker at høre bestemte sange eller kunstnere.

Spotify er perfekt til: De, der ikke har noget imod at betale et par ekstra kroner og gerne vil lytte til musik på de fleste af deres enheder. Hvis du allerede er kunde hos Uber eller Starbucks, kan Spotify spare dig penge, fordi Spotify tilbyder unikke rabatter til disse tjenester.

Bemærkelsesværdige funktioner: Gratisversionen har ubegrænsede spring, lyd af høj kvalitet, og du kan lytte offline. Du kan også få appen til kun at afspille efter en bestemt genre, hvis du ikke ønsker at høre bestemte sange eller kunstnere, så det er mindre rodet for dem, der ikke bryder sig om masser af reklamer og overspringshandlinger.

Sådan beslutter du hvilken streaming musiktjeneste der er den rigtige for dig

Musik er subjektiv. Hvad én person måske finder behageligt, kan en anden måske slet ikke finde det. Det samme gælder for musikstreamingtjenester. Afhængigt af dine behov, præferencer og budget er der en række muligheder at vælge imellem, som vil være perfekte for dig!

Det første, du skal overveje, er, hvilken type enhed du bruger tjenesten mest på. Hvis det er en Android- eller Apple-enhed, er Spotify måske bedst, fordi den har både gratis og betalte versioner tilgængelige i disse butikker. Men hvis du bruger Windows-enheder mere end nogen anden type, kan Groove Music Pass være den bedste løsning, da denne app kun kan findes i Microsoft Stores eller online via deres websted (selv om de tilbyder en 14-dages prøveperiode).

Andre faktorer at overveje er prisen, fordele ved den gratis version (f.eks. springe over og annoncer), rabatter for studerende, mærkepartnerskaber, offline lyttemuligheder osv. Hver tjeneste er fantastisk på sin egen måde; du vil dog kun lære hvilken tjeneste der er perfekt for dig ved at prøve hver af deres prøveversioner eller gratis versioner.

Sammenligning af de mest populære streamingtjenester for musik

Hver tjeneste har sine egne styrker og svagheder, så det er vigtigt at overveje, hvad der er vigtigt for dig, før du træffer en beslutning. Hvis du f.eks. er på udkig efter et bredt udvalg af sange, kan Apple Music være et godt valg for dig. Hvis du ønsker reklamefri lytning, er Spotify måske den bedre løsning.

Spotify er en af de mest populære streamingtjenester med omkring 100 millioner lyttere. Den tilbyder en gratis version, der indeholder næsten alle de funktioner, der er tilgængelige i det betalte abonnement, herunder ubegrænsede spring og gengivelser. Abonnenter har adgang til reklamefri musik på alle enheder, offline-spillelister, tilpassede spillelister, sanganbefalinger baseret på deres yndlingsnumre og højere lydkvalitet. Alle brugere kan oprette et ubegrænset antal afspilningslister og modtage øjeblikkelige sanganbefalinger baseret på det, de afspiller.

Apple Music har også 100 millioner abonnenter. Den indeholder mange funktioner, som kun er tilgængelige med et betalt abonnement, herunder offline lytning, ubegrænset springe over og genhør, Beats 1-radio, musikvideoer og reklamefri lytning. Brugerne kan lytte til deres yndlingskunstnere direkte fra deres telefon med eksklusivt kunstnerindhold. Tjenesten giver også abonnenterne mulighed for at oprette et ubegrænset antal afspilningslister, som synkroniseres på tværs af alle enheder.

Google Play Music har omkring 30 millioner brugere, som kan lytte gratis eller abonnere for 9,99 USD om måneden. Lytterne kan gemme op til 50.000 sange gratis i skyen, afspille dem på alle enheder med internetforbindelse og få adgang til eksklusivt indhold fra deres yndlingskunstnere. Brugerne kan også oprette brugerdefinerede radiostationer baseret på deres yndlingssange eller kunstnere.

Tidal er en ny streamingtjeneste, der har vokset hurtigt siden lanceringen i oktober 2014. Tjenesten er meget anderledes end de andre, da den tilbyder lyd i høj kvalitet med eksklusivt indhold for 19,99 dollars om måneden. Mens alle brugere teknisk set kan lytte til musik på Tidal gratis, vil de høre reklamer og være begrænset til lyd i standardkvalitet.

For 9,99 dollars om måneden kan brugerne abonnere på lyd- og videotjenesten uden reklamer. Abonnenter kan se eksklusivt indhold fra deres yndlingskunstnere direkte på deres enhed, oprette afspilningslister, der synkroniseres på alle deres enheder, og gemme omkring 25.000 sange i skyen uden begrænsning af, hvor ofte de kan streame dem.

Afsluttende tanker om valg af en streamingtjeneste for musik

Så hvilken streaming musiktjeneste er den rigtige for dig? Det afhænger ærligt talt af, hvad der er vigtigt for dig. Hvis du ønsker reklamefri lytning og et bredt udvalg af sange, så er Spotify måske den bedste løsning.

Hvis du vil have ubegrænsede spring og gengivelser, er Apple Music eller Google Play Music et godt valg. Og hvis du er på udkig efter lyd af høj kvalitet med eksklusivt indhold, er Tidal det perfekte valg. Prøv de enkelte tjenesters gratis prøveperiode for at se, hvilken tjeneste der fungerer bedst for