Gode råd når du skal lære at spille trommer
Trommesæt

Dette indhold sponsoreret

Det er altid spændende at kaste sig over et instrument, og et af de instrumenter der begejstrer rigtig mange er trommer. Hvis du ligesom mange andre, drømmer om at begynde at spille trommer, så er det en rigtig gode ide at have lidt basisviden først, så du er helt klar til at kaste dig over dette fede rytmiske instrument. Så – lær at spille trommer med god basisviden, så du hurtigt kan begynde at jamme sammen med dine venner i øvelokalet.

Hvad hører til et basis trommesæt

Et basis trommesæt består af forskellige slags trommer, som laver forskelligt slags lyd. Der kan selvfølgelig tilføjes endnu flere elementer til at trommesæt, og nogle af de professionelle rockbands har kæmpe store trommesæt, men som begynder vil du typisk finde følgende trommer i dit sæt: 

  • Stortromme: Dette er den største tromme i sættet, og den spilles på ved at bruge en pedal med foden. Mange stortrommer har et rundt hul i forskindet, og dette gør at luften ikke presses alt for hårdt ud i skindet. Du har måske også set at der nogen gange ligger noget inde i en stortromme. Det kan være en pude eller et sammenrullet håndklæde, og grunden til dette er for at dæmpe lyden en smule, hvilket specielt er gavnligt når du spiller indendørs.
  • Bækkener: I et standard trommesæt er der tre bækkener. Den første er en hihat, og består af to små bækkener der laver lyd fordi de bliver “banket” imod hinanden. Hvis hihaten er lukket, laver du små korte lyde, og hvis hihaten er åben bliver lyden mere kraftfuld og fyldig. Man slår på hihatten med en trommestik, og man åbner og lukker hihatten med en pedal. Det andet bækken hedder Ride-bækken, og giver en lidt “varmere” lyd en hihatten, dette er det mellemstore bækken. Det tredje bækken hedder et Crash bækken, og laver en del mere lyd end de andre bækkener. Et crash-bækken bruges ofte i højdepunkter, og til dramatiske momenter i musikken, dette er det største bækken.
  • Lilletrommen: Denne tromme har fjedre på undersiden, og har en høj skarp lyd. Lilletrommen skal stemmes, hvilket du med fordel kan sætte dig godt ind i, da det kan betyde meget om lilletrommen lyder rigtig. Du slår på lilletrommen med stikker og bruger ingen pedal.
  • Stikker: Trommestikker kommer i forskellige modeller, og der findes trommestikker der egner sig godt til begyndere, og der findes stikker til mere øvede musikere. Der findes også forskellige stikkere alt efter om det er børne-eller voksen hænder der skal holde på dem. De fleste trommestikker bliver lavet i en træsort der hedder “Hickory” men du kan også købe dem i eg, ahorn, aluminium, plastik eller kulfiber. De forskellige materialer, skaber forskelligt lyd.