Elsker du at danse? Og har du en lille hiphopper gemt i maven?
Digital keyboard

Dette indhold er sponsoreret

Hiphop er en relativ ny dansestil, der er blevet utrolig populær – ikke bare i Danmark, men også i resten af verden. Hiphop blev udviklet i 1970’erne og begyndte som et udtryk for afmagt over bandevold, med moves, der var hentet fra traditionelle afrikanske stammebevægelser kombineret med andre danseformer som Capoeira og Salsa. 

Efterhånden som den udvidede sig til at omfatte forskellige musikalske stilarter, vandt hiphop indpas på natklubber over hele verden og blev hurtigt en elsket dansestil. Den er bedst kendt for sine karakteristiske moves, der får den til at skille sig ud fra andre dansestilarter rundt om i verden. I dag trives hiphop fortsat på klubber og på de sociale medier, hvor folk elsker at se videoer med dens unikke flair. Der er desuden mange danseskoler, der underviser i hip hop. 

Efterhånden hører hiphop til blandt de mest populære stilarter rundt om i verden, og vi forstår hvorfor. Elsker du at danse? Hvorfor ikke prøve hiphop?

Hvor kan jeg gå til hip hop dans?

Hvis du gerne vil i gang med at danse hiphop, så findes der faktisk et væld af danseskoler, som har hold inden for denne stilart. Der findes både hold for begyndere og for de mere øvede, så alle kan være med, uanset hvilket niveau de befinder sig på. 

Vil du gerne finde et hold, som du kan starte på, så er den hurtigste vej til at finde det at søge online. Prøv hip hop dans i Århus hos Let’s Dance, hvis du er bosat i Århus eller omegn. Du kan komme til at mestre hip hop ved at få undervisning hos Let’s Dance, der har dansehold i både Viby J og Risskov. Du kan tilmelde dig et af deres mange dansehold allerede i dag. 

Kræver det specielt udstyr at gå til hip hop dans?

Nogle dansestile kræver, at du investerer i bestemt udstyr, men sådan er det ikke med hiphop. Denne form for dans stammer originalt fra gaden, og folk havde det tøj på, som man nu havde på dengang. Det er dog noget lettere at danse hiphop i løstsiddende tøj, end det er med stramme jeans og skjorter. Så hvis du har et par shorts eller sweatpants liggende, vil det være rigeligt. Det kan dog være en god idé at investere i et par gode og skridsikre sko, da mange trin kræver, at du kan stå fast på gulvet uden at glide rundt. Med andre ord, så kræver det ikke ret meget tøj eller udstyr at begynde til hiphop, blot motivation og lysten til at lære.