Det er okay at bruge ørepropper selvom du elsker musik
Akkord på guitar

Konceptet om at bruge ørepropper når man lytter til musik lyder måske hen benløs. Man skal jo bruge sine øre, så at dæmpe på sin hørelse burde da ikke hjælpe. Og det gør det måske heller ikke. Du kommer i hvert fald ikke til at høre bedre, af at have ørepropper i ørene. Og så alligevel. Det handler om at beskytte dine øre og din hørelse. Og det kan ørepropper. Det er faktisk meget almindeligt at bruge ørepropper, når man lytter til musik, tro det eller ej.

At bruge ørepropper til musik nydelse

Hvorfor gør man så det? Altså hvorfor bruges ørepropper til musik. Det handler om at beskytte dine øre. Ørene er følsomme og hvis man ikke tager sig af dem, så går det mere og mere i stykker i løbet af årene. Faktisk så ødelægger de fleste af os vores øre når vi bliver gamle. Man tænker nemlig måske bare, at hvis man ikke lytter til for høj musik, så går det nok, men når man ser på statistikkerne af, hvor mange ældre, der bruger høreværn, så får man en ide om hvor nemt det er at ødelægge sine øre. De er følsomme, så det er anbefalet ikke at belaste dem alt for meget.

Og det gør man desværre når man lytter til høj musik. Det er derfor musikere altid står op på scenen med ørepropper i ørene. Eller kan de intet hører kort tid efter. Så hvis du elsker at sidde og lytte til dejlig musik, lidt højt på et godt anlæg i nogen tid, som en hobby, så skal du overveje om du ikke skulle bruge ørepropper, i det mindste lidt af tiden. Se på det, som den måde man bruger solcreme på. Man behøver det ikke, hvis du ikke er ude i solen for lang tid, men det er nødvendigt, hvis du skal sidde derude i længere tid. Så hvis professionelle musikere bruger ørepropper, så kan du også!

Ørene kan hurtigt overbelastes

Når man snakker om musikere. Det kan især være en god ide at bruge ørepropper, hvis du ofte tager til koncerter. Og det er jo ikke fordi du ikke kan høre musikken, så høj er den jo. Så hvorfor ikke nyde den og passe på dine ører på samme tid? Det er ikke umuligt og det er heller ikke pinligt. Ikke hvis du gerne vil fortsætte med at nyde musik.