Alt det gode ved musik
Dame der lytter til musik

Dette indhold er sponsoreret

De fleste vil nok ikke kunne forestille sig en hverdag uden musik. Musik bliver spillet til de fleste lejligheder. Der spilles høj musik til vilde fester, lavere musik til rolige middage. De fleste hører også musik, mens de klarer hverdagens opgaver, eller når de er ude og motionere. Musikken kan være med til at holde motivationen oppe, fordi det bringer os en kæmpe glæde. Musikken kan generelt vække en masse følelser i os såsom vrede, sorg, glæde og kærlighed. 

Glæden ved at høre musik

De fleste kender følelsen af glæde, når vi hører en sang eller et stykke musik vi virkelig godt kan lide. Når vi sætter en sang på, som vi godt kan lide, har man en forventning om, hvad der kommer. Når disse forventninger så bliver indfriet, udløses der dopamin i hjernen, som en form for belønning. Dopamin er et signalstof i hjernen, som bestemmer intensiteten af vores velvære, altså hvor godt vi har det. På grund af dopaminen er det også dokumenteret, at man i nogle tilfælde arbejder bedre mens man hører musik, fordi det er med til at gøre en mere afslappet og fokuseret. 

De forskellige musikgenre

Efterhånden findes der ufattelig mange musikgenre. Så mange, at det næsten er umuligt at lære dem alle sammen at kende udenad. Hver genre har sine helt egne kendetegn, der gør, at den adskiller sig fra de andre musikgenre. Nogle af de mest kendte musikgenre er genre som pop, rock, hip hop og reggae. De nyere genre er kommet igennem tiden, og er oftest blevet skabt ved, at de allerede eksisterende musikgenrer brydes på forskellig vis. Den især mest udbredte genre er pop. Pop kan kendetegnes ved, at det hurtigt fanger ens opmærksomhed og lyrikken og rytmen er nem at huske, hvilket gør, at sangen er nem for alle at synge med på. Popsange er meget fængende, og indeholder sædvanligvis flere gentagelser i form af omkvæd eller vers. 

Fordele ved at synge for dine børn

Det er ligemeget, om du er god til at synge eller ej. At synge børnesange for dine børn mens de er helt små har utalligt mange fordele. Når man synger disse sange også kaldet for vuggeviser, styrker det barnets hørelse, stemmebrug og brug af sproget, på grund af sangenes faste rim og rytmer. Det hjælper også børnene med at huske og lære ordene, da de lærer bedre, når ordene bliver sunget. Når man synger sange for sit barn, styrker man forholdet mellem forældre og barn. Det skaber nærhed og relation, fordi barnet føler sig rolig og tryg. Det kan især være en hjælp, når man skal putte sit barn, inden det skal til at sove.